PERSBERICHT
  Hoofddorp, 22 maart 2017
   
   
   
         
         
   

Earth Hour verhoogt milieubewustzijn
Consument kiest steeds vaker voor duurzame apparaten

Tijdens Earth Hour aanstaande zaterdag laten we zien dat we de aarde belangrijk vinden. Dat doen we door – wereldwijd – op hetzelfde tijdstip een uur het licht uit te doen. En natuurlijk heeft dit alles te maken met aandacht voor ons milieubewustzijn. Voor Kieskeurig.nl dé reden om na te gaan of Nederlanders steeds meer interesse hebben in slimme en milieuvriendelijke producten.

Op 25 maart een uur bewust omgaan met energie is een goed begin om iets aan het milieu te doen. Beter is het uiteraard om het hele jaar duurzaam te blijven door slimme apparatuur aan te schaffen. Het afgelopen jaar is het aantal huishoudens met een slimme thermostaat gegroeid tot bijna 900.000, zo blijkt uit een eerder onderzoek van Multiscope.

Dat de interesse in duurzame apparatuur toeneemt kan Janneke ten Dam, Manager Content en Marketing van Kieskeurig.nl onderschrijven: “We hebben de eerste drie maanden van 2016 en 2017 gemeten hoeveel bezoekers van onze site interesse hadden in bijvoorbeeld slimme thermostaten en wifi verlichting. De conclusie is positief. Het aantal clicks op klimaat thermostaten nam toe met 15 procent en voor wifi verlichting was dat zelfs 27 procent.”

De top 5 van populaire slimme apparaten waar het meest op gezocht wordt:

 1. Wifi lampen
 2. Robotstofzuigers
 3. Slimme thermostaten
 4. Beveiligingscamera’s
 5. Slimme deurbellen.

Tips voor een duurzamer huishouden
Om zelf duurzamer te leven, geeft Kieskeurig.nl een zestal tips hoe je op een slimme manier het huishouden energiebesparend kunt maken. 


 • Bekijk op Kieskeurig.nl de energiebesparende functies van het product.
 • Gebruik altijd de eco-functie (denk aan wasmachines, vaatwassers etc). Dat het een langer programma is, wil niet zeggen dat het minder zuinig is;
 • Informeer of het loont om te investeren in zonnepanelen. Goed advies over de geschiktheid van je dak is belangrijk voor het schatten van de verwachte opbrengst en het verwachte rendement van zonnepanelen.
 • Vervang jouw thermostaat door naar een slimme thermostaat. Op deze manier regel je de warmte in huis zo efficiënt mogelijk;
 • Kijk bij de aanschaf van apparatuur naar het energielabel. De labels A++ of A+++ zijn het meest energiebesparend. Vaak zijn deze apparaten duurder in aanschaf, maar de kosten zijn op lange termijn lager;
 • Schakel apparaten uit, nadat je ze niet meer gebruikt. De stand-by functie kost vaak meer energie dan je denkt. In de moderne technologie wordt hier al rekening mee gehouden.

Zonnepanelen vergelijken
Naast het vergelijken van consumentenelektronica kun je op Kieskeurig.nl ook eenvoudig de prijzen van zonnepanelen vergelijken van lokale installateurs, op basis van je eigen dak. Ten Dam legt uit: “Zo zie je direct wat de beste koop is. Ook leggen we uit hoe zonnepanelen werken, of je dak geschikt is, wat de verwachte opbrengst en kosten van zonnepanelen zijn en waar je op moet letten wanneer je zonnepanelen gaat kopen.”

Voor meer informatie: https://www.kieskeurig.nl/zonnepanelen

Download highres afbeelding

Noot van de redactie / niet ter publicatie:
Deze persinformatie wordt u namens Kieskeurig.nl toegezonden. Neem voor meer informatie en/of interview aanvragen contact op met:

Contactpersoon: Janneke ten Dam, Manager Content & Marketing Kieskeurig.nl

Telefoon: +31 88 751 83 47
Mobiel: +31 6 52 64 35 93
E-mail: janneke.tendam@kieskeurig.nl


Over Kieskeurig.nl
Kieskeurig.nl, onderdeel van Sanoma, is in 1999 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van Kieskeurig.nl is om de consument betrouwbare, onafhankelijke informatie te verschaffen over diverse producten. Dagelijks bezoeken ruim 170.000 consumenten Kieskeurig.nl. Zij vergelijken hier producten, prijzen en winkels, beschrijven hun ervaringen met producten en lezen de reviews van andere consumenten.

Kijk voor meer informatie op kieskeurig.nl
 
Facebook: facebook.com/Kieskeurig.nl
Twitter: @kieskeurig_nlKlik hier als u onze persberichten niet meer wilt ontvangen.